Smartlog v3 » Androidkassen - Android smartphones, apps og andet mobil » Billig taletid til mobiltelefon: Læs gratis guide
Opret egen blog | Næste blog »

Androidkassen - Android smartphones, apps og andet mobil

Hvis du elsker Android lige så meget som mig, skal du læse med på min blog!

Billig taletid til mobiltelefon: Læs gratis guide

11. Mar 2014 10:55, androidkassen

Dagene hvor der var stor forskel på teleudbyderne på det danske telemarked er længe et overstået kapitel. Du tager dig selv ved næsen ved ikke bare at bruge det billigste mobilabonnement du kan finde, da hvert eneste mobilselskab nu til dags stort set tilbyder det samme.

Lavprisselskaberne holder blandt andet priserne nede ved ikke at tilbyde dyre 24/7 supportløsninger, som du alligevel ikke har brug for som privatkunde. Skal du ikke bruge dit abonnement i erhvervssammenhæng, er der masser af penge at spare (op til tusindvis af kroner om året) ved at være proaktiv og vælge billige abonnementer fremfor dyre hos de store udbydere som TDC, Telia og Telenor.

Den danske lovgivning dikterer at lavprisselskaberne skal kunne leje sig ind på de telenetværk som administreres og ejes af de fire store operatører (TDC, Telia, 3 og Telenor), så det vil sige uanset hvilket selskab du vælger, vil du blive præsenteret for samme netværk og dermed samme oppetid og mobildækning. Jeg skal skynde mig at sige at dækningen kan variere fra netværk til netværk, men bruger det pågældende mobilselskab TDCs mobilnet, vil du benytte det samme net hvis du skifter til en anden udbyder der også bruger TDCs.

Når det er sagt, så lad os tage et kig på hvordan du får billig taletid på mobiltelefonen.

Guide: Hvordan får jeg billig taletid på min mobil?

Det er utroligt nemt at tjekke op på mobilpriserne i Danmark. Der findes mange services der kan hjælpe dig. Her følger en tjekliste, som du bør følge i kampen for billige mobilpriser:

  1. Vær opmærksom på dit forbrug. Find ud af hvor meget taletid, data du bruger på månedsbasis, og hvor mange SMS’er og MMS’er du sender.

    Tjek din mobilregning enten offline eller online. Kan du ikke se dataforbrug på regningen, findes der mobilapps der kan monitorere ud- og indgående datatrafik.
  2. Tænk over dit service- og supportbehov. Har du brug for døgnsupport telefonisk eller brug for at kunne gå ind i en fysisk butik? Hvis det er en nødvendighed i din optik, skal du nok ikke vælge et lavprisselskab.
  3.  Bruger du primært trådløst internet på mobilen (WiFi), skal du overveje nøje hvor meget mobildata du har brug for, da trafik overført via trådløst netværk ikke tæller med i mobilregningen.
  4. Overvej dit behov for streamingtjenester. Nogle selskaber tilbyder Spotify, WiMP eller Netflix som en del af deres abonnement.
  5. Klik ind på en prissammenligning for mobilabonnementer som AHOT.dk, og få vist relevante mobilselskaber der matcher dit forbrug og behov til den billigste pris.
  6. Jævnligt (par måneders mellemrum) tjek op på om dit taletidsabonnement stadig er billigt i forhold til hvad der ellers findes på markedet. Ellers er det nemt og hurtigt at skifte og hos de fleste er der heller ingen binding (du betaler bare for en måned frem).

Har du andre gode råd, så skriv dem i en kommentar eller e-mail og de vil blive tilføjet listen!

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031